Over ons

Over
Groep Bielen

Groep Bielen kan bogen op een rijke geschiedenis, groeide uit tot een referentie in de transportsector, en heeft de visie en alle expertise om de mobiliteitsoplossingen van morgen te leveren.

Kilometerslange kwaliteit

24/7
Topservice

Oog op de toekomst

Uitgebreid aanbod

Van steenkoolvervoerder naar vrachtwagenspecialist

Maar liefst 70 jaar al is Groep Bielen een koploper inzake transport en mobiliteit. De wortels van ons familiebedrijf liggen in 1952. Toen startte Léon Bielen als kolenboer zijn transportbedrijf om steenkool van de Limburgse steenkoolmijnen naar de elektriciteitscentrales in de regio te transporteren. Na de kolencrisis in de jaren ‘80 volgde een uitbreiding van de activiteiten met garagewerk voor derden. De transportactiviteiten verminderden en het accent kwam te liggen op de verkoop, het onderhoud en de herstelling van trucks en bedrijfsvoertuigen.

Derde generatie groei

De omvorming tot vrachtwagenspecialist legde het fundament voor een stevige groei. Zoon Tony en dochter Marie-Francine Bielen namen ondertussen samen de leiding over en bouwden Groep Bielen uit tot het huidige bloeiende garagebedrijf. Met Ruben is nu ook al de derde generatie actief in het bedrijf. De groep heeft twee vestigingen – Heusden-Zolder en Sint-Truiden – en telt een 40-tal medewerkers.

Kilometerslange kwaliteit

Groep Bielen is zoveel méér dan een referentiepunt van Renault Trucks België. In Limburg hebben we de exclusieve verkoop van Renault Trucks en vanuit onze vestiging in Sint-Truiden bestrijken we ook een stuk van Vlaams-Brabant. We garanderen zo transportoplossingen van de hoogste kwaliteit.

Topservice

De ongeëvenaarde service van Groep Bielen is een toptroef. Zo is op zaterdag onze garage open tot in de namiddag. En wist je dat we zelfs het hele jaar door geopend zijn? Ook tijdens het bouwverlof staan we tot je dienst! Zo garanderen we 24/7 de beste service.

Mobiliteit van de toekomst

De transportbranche evolueert snel, zeker op het vlak van milieuvriendelijke motoren, zuinig rijden en duurzaamheid. We zijn blij met een sterke partner als Renault Trucks die op het gebied van elektrische vrachtwagens een uitgesproken pionier is.

Totaalaanbod

Ook Groep Bielen wil op het vlak van slimme, duurzame mobiliteit koploper zijn en biedt een uitgebreid gamma diensten aan die écht beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. Zo hebben we als one-stop-shop voor elke mobiliteitsbehoefte dé oplossing in huis.

Ons team

Centraal

Bielen Tony — Managing Director

Bielen Ruben — Managing Director – aftersales

Swerts Ann — Accountancy

Mentens Lieve — HR – admin

Doutrepont Sylvie — HR – admin

Vanbeuren Kevin — Sales Heavy Trucks – Heusden

Vanstreels Mario — Sales LCV

Princen Vicky — Sales Heavy Trucks – Sint-Truiden

Heusden-Zolder

Coenen Tom — Technical workshop manager

Kaanen Glenn

Vavedin Stijn — Reception

Veltjens Rudi — Parts

Bicer Ibrahim

Zappala Biagio

Lekens Kris – Parts

Top Taner

Vandevoordt Stefan

Vandevoordt Stefan

Top Taner

Oualid Aouam

Maarten Verheyen

Filip

Sint-Truiden

Vanheusden Geert — Workshop Sint-Truiden

Vandevoort Danny — Reception

Van Der Borght Mario — Workshop Sint-Truiden

Appeltans Wim

Vanspauwen Rob

Beusen Tommy

Pasque Joshua

Faritullah Qiam